Hier vindt u nieuws over de Alpe d'Huzes
4 June 2013

- Vertrek en aankomst Alpe d'Huzes


Maandagavond rond 21.30 vertrokken we uit Loosduinen, nadat we de bus volgeladen hadden, met oa onder koffie, suiker, koffiemelk en roerstaafjes….

Ook waren er genoeg versnaperingen zoals paling en zalm, worst, kaas, gehaktballetjes, kippenpootjes, en verder alles wat er zoal bij de meeste supermarkten te koop is………. Waarschijnlijk is ook de heer F.H te Zoeterwoude ons weer dankbaar J J

De sfeer in de bus : in 1 woord geweldig !!!  Ongeloof, dat we na zo hard
werken, en zoveel actie’s, eindelijk in de bus zaten.  Wat een goed gevoel.
We wisten dat er bijna 1100 km gereden moest worden, en iedereen had zich daar goed op ingesteld.  De reis verliep voorspoedig, met zo af en toe een ‘pitstop’ voor de rokers, en het wisselen van de chauffeur.
Het werd al snel donker, en de nacht ging snel, want om 04.45 werd het alweer licht, en bevonden we ons al in Vive la France !!

Aan alles was gedacht, een heus ontbijt in de bus, broodjes, ham, kaas, melk en jus’d orange, wat wil een mens nog meer ???  Nou een beetje zon zou natuurlijk wel lekker zijn, en wat denk je : stralende zon… verdient ??
De reis vorderde gestaag, en op een gegeven moment moesten we nog maar 64 km. En ja, dan begint het feest,
we verlaten de snelweg en gaan binnendoor. Tot op 14 km voor het eindpunt niets aan de hand, en daarna …………  respect voor onze chauffeurs, wat een klus, 14 km klimmen, talloze haarspeldbochten, naar beneden kijkend hele kleine huisjes zien, bizar, wat een geweldig mooie plaatjes hebben we gezien !!!  Bij 1 van de laatste bochten konden we de 1e rotonde die we beneden moesten nemen, geeneens meer zien, zo hoog zaten we inmiddels. En dan………….., na 1 van de laatste bochten, dan doemt ineens het dorp Alpe d’Huzes voor je op……….  Koude rillingen bij het zien van zoveel moois, maar vooral, koude rillingen dat we na 10 maanden keihard knokken, aangekomen zijn waar we WILDEN zijn !!

Morgen proberen we u weer van info te voorzien.
1