Dit zijn optredens welke voor ons zeer speciaal waren (sommigen nog steeds)

Op deze pagina vindt u een beknopt overzicht van de vele 'bijzondere' optredens
die de Zwiebels sinds de oprichting in 1977 verzorgd hebben. (Om het voor u zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hebben we de optredens in willekeurige volgorde geplaatst).

                                   **********************

Zo speelden de Zwiebels in 2004 bij de ParaLympics in Athene, en daar hebben we 5 dagen lang alle Nederlandse sporters "aangemoedigt"  Verder speelden de Zwiebels elke avond in het Holland Heineken House, een ervaring om nooit te vergeten !!!
 
                            

 De Zwiebels met Erica Terpstra                                
                                   **********************

In de loop van de jaren hebben de Zwiebels een grote groep vaste 'fans' opgebouwd, en deze komen werkelijk uit alle delen van de wereld.
1 van deze fans uit Stein in Limburg, was topman bij KPN en mocht voor
zijn afscheid van KPN iets leuks doen. Nou dat wist hij wel, met alle familie en vrienden naar Praag, en ja, daar moesten de Zwiebels bij zijn !!!!!!


                                   **********************

Jarenlang waren de Zwiebels het houvast van vele 'lopers' tijdens de Roparun.
Destijds eindigde de Roparun nog in Parijs, en speelden de Zwiebels bij de Finish
van de 1e tot de laatste loper die binnen kwam, en daar zat soms meer dan 12 uur verschil tussen. Ook toen het parcours van de Roparun omgedraait werd, en de finish in Rotterdam was, hebben we daar nog enkele jaren gespeeld.

                                   **********************

Sinds 1996 organiseren de Zwiebels jaarlijks een weekend naar de Wijnfeesten in Bernkastel. Zij spelen daar 3 dagen lang de sterren van de hemel en hebben er inmiddels een grote groep met fans opgebouwd, die daar elk jaar de Zwiebels het hele weekend volgen, en het hele weekend in het geel/zwart lopen.
Als u hiervan de sfeer wil 'proeven', kunt u  hier het verslag van "Bernkastel 2015" lezen.                                   **********************

In 2008 vertrokken de Zwiebels naar Peterborough, om daar te spelen voor de stichting "Children in Need".
Tijdens dat weekend speelden we ook bij een jaren oude traditie : het ontsteken van de kerstverlichting, een hele mooie ervaring, spelen op een plein vol Engelsen die niet wisten wat een boerenkapel was.  Na afloop wisten ze dat wel, en was men razend enthousiast. Op de site van de fotograaf die destijds mee ging, staan diverse leuke foto's.


                                   *********************

Een heel bijzonder optreden, met een lange voorgeschiedenis is ons optreden voor de Alpe d’Huzes in 2013.  Begin 2012 werd het idee geopperd om met de Zwiebels te gaan spelen bij de Alpe d’Huzes.
Het idee werd spontaan ontvangen maar we realiseerden ons dat dit geen makkelijke klus zou worden. Er werd door een aantal mensen bekeken of het haalbaar was, en of we uberhaupt welkom waren.In Augustus 2012 kregen we van de organisatie het antwoord : jullie zijn meer dan welkom !!!   Kort hierna hebben we binnen onze club een heuse “Alpe d’Huzes” commissie opgericht.
Deze commissie heeft in een paar maanden met onvoorstelbare inzet en enthousiasme zoveel dingen geregeld en voor elkaar gekregen, dat menig bedrijf er jaloers op zou zijn.  Diverse actie’s werden georganiseerd : we lieten Zwiebelbonbons maken, en verkochten er vele, startten een ware afvalactie, we haalden elke dag nieuwe sponsors binnen er werd een CD gemaakt samen met Marianne Weber, we speelden bij Voetbalclub SVC08 die onze actie van begin tot eind heeft gesteund, we vonden Van Heugten Tours bereid om ons heen en weer te brengen, we stonden met Marianne Weber in het AFAS Circustheater, hadden interviews met diverse regionale media, op regionale zenders werd onze CD gedraait, we organiseerden een muziekfestival in Winkelcentrum Leidsenhage waar meer dan 400 muziekanten aan deelnamen, verzorgden een Diner waarvan de opbrengst ook ten goede kwam aan onze actie, EN als klap op de vuurpijl doneerden de Zwiebels ruim € 10.000 aan de Alpe d’Huzes. Op onze website zijn diverse VERSLAGEN te vinden van de voorbereidingen, de actie’s EN de week dat we daar waren.

                                   **********************

Op 2 Oktober 2005 speelden de Zwiebels bij het jubileum van de Notenknaauwers in Gemert. De sfeer was wat 'matjes' tot Joop Duppen besloot om vanuit een bootje in de daar aanwezige vijver te gaan spelen. Na 2 seconden lag het bootje om en ging Joop kopje onder. Het duurde slechts een minuut tot de rest van de band ook in het water stond te spelen. Hilariteit onder de toeschouwers, en ik denk dat er nog nooit zoveel foto's gemaakt zijn, en gelachen is in zo'n korte tijd. Van dit hele spektakel is een leuk filmpje gemaakt, wat te zien is op YouTube. Op deze dag hebben de Zwiebels gevraagd of Frans Rietbroek, destijds al jarenlang een echte fan van de Zwiebels, reserve bekkenist wilde worden. Iets waar we geen seconde spijt van hebben gehad, Frans is inmiddels al enkele jaren voorzitter en dat willen we graag zo houden.
                                    **********************

In 2013 kregen we het verzoek van onze vrienden van Fanfarenzug Neuhof uit uit Bad Lauterberg in Duitsland, om te komen spelen tijdens hun jubileum in 2014. De Zwiebels en Fanfarenzug Neuhof zijn bevriend geraakt tijdens de wijnfeesten in Bernkastel, waar beide verenigingen al vele jaren komen en spelen. Nadat we toegezegd hadden om te komen spelen, begon de organisatie, veelal in handen van Arthur, en werden plannen gemaakt en uitgewerkt. Het is werkelijk een onvergetelijk weekend geworden, wat een absoluut onuitwisbare indruk op ons gemaakt heeft. Van dit weekend is een uitgebreid verslag gemaakt wat u HIER kunt lezen.
In 2015 is Fanfarenzug Neuhof een weekend lang in Den Haag geweest, HIER kunt u het verslag daarover lezen.


                                    **********************

Op 22 December 2007 verzorgden de Zwiebels een "kerstoptreden" in Boulogne Sur Mer. Een geweldig optreden wat bij de leden een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Van het optreden zijn destijds diverse foto's gemaakt !

 

Op Youtube kunt u meer dan genoeg filmpjes vinden over de Zwiebels.

 

1