Nieuwsoverzicht.
4 September 2012

- Wijnfeesten 2012 door Ed Toet


Het is weer voorbij, een heerlijk weekend Bernkastel. (Ed Toet)

We kijken er maanden naar uit, dan komt het eindelijk steeds dichterbij en dan gaat het beginnen.
Een hele korte voorbereiding in aanloop hier naar toe.

Eerst nog even een wedstrijd in Katwijk.Met een zwaar deelnemersveld, niet 1 keer helemaal compleet gerepeteerd en Corrie Konings er ook nog even snel in gestamd. Maar het festival in Katwijk bleek een goede voorbode voor Duitsland.

Vrijdagmorgen vroeg op, en op naar Loosduinen. Daar waren we allemaal op tijd en de bus was er 10 over 8. Met een aantal nieuwe supporters gingen we op weg. De stemming onderweg was erg gezellig en het 1e biertje ging op tijd open. Het weer onderweg was wat minder maar met een bus van Brouwer tours zit je altijd droog J Een nieuwe chauffeur deze keer, en hij stelde zich voor als Peter……… dus die heeft het wel geweten HEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY PETER…………………..

Maar uiteindelijk komen we dan aan in Duitsland, en dat blijft toch een hele gewaarwording.
De Engelse fans zorgen dat er alleen maar zwart/geel hangt. Geweldig om te zien.Dan ook alle andere fans, leden ff gedag zeggen en dan gaat het pas echt goed beginnen.

De spullen in de kamer gooien, omkleden, lekker eten en dan………….. HOPPA, muziek maken! Ging net als vorig jaar weer geweldig voor de vrijdag, was heerlijk druk en we hebben weer veel mensen vermaakt met onze muziek. Dan na afloop weer terug naar Werner waar helaas de bar gesloten was. Dus bijtijds ons bedje in om goed uitgerust voor de dag te komen………

Zaterdagmorgen lekker ontbijten en dan vrij tot een uur of 2. Sommigen gaan terug naar de kamer, sommigen naar de vlooienmarkt en sommigen bleven aan de bar hangen, lekker in het zonnetje J

Daarna naar boven om weer te smikkelen van het heerlijke vlees en andere lekkere hapjes. Was weer geweldig. Met een kleine muzikale afsluiting sloten we ook dat gedeelte weer af. Daarna rustig aan opmaken voor de avond. Dan stijgt toch wel de spanning als je met een lekkere volle bus naar Bernkastel rijdt. Spelend naar de brug en wachten op het vuurwerk. Was weer geweldig Ivo, mag je voor mij met oud en nieuw ook regelen………Na het vuurwerk is het dan zover. Op naar het podium.

Dat is gewoon spannend en volop kippenvel. Als je daar heen loopt en je ziet die mensenmassa nou dan gebeurt er wel wat met je hoor. Eenmaal op het podium dan is het klaar, dan raak je gewoon in een flow en dan gaat het eigenlijk alleen maar beter. Uiteraard heeft de schuifsectie weer iets in petto en wederom is het weer een bevestiging J Met nieuwe nummers, mooie ballads en Duitse schlagers raakt het publiek in vervoering. Zo naar het einde toe raakt iedereen los, en geloof me: als muzikant doet dat gewoon echt iets met je. Je trekt elkaar op, haalt het beste uit elkaar en dan is er die klik. Dan gaat het (bijna) allemaal vanzelf. Gewoon genieten is het dan. Met als leuke bijkomstigheid dat Cor V voortaan onze nieuwe showleider is J Maar aan alle leuke dingen komt helaas ook een eind. Met een moe maar voldaan gevoel terug naar Werner. Daar nog een lekkere afzakker genomen en daarna weer naar de kamers. Zondag morgen bijtijds op, alle spullen weer ingepakt en weer naar Werner voor het ontbijt. Was weer lekker zoals gebruikelijk en daarna wandelend naar de opstapplaats voor de bootreis. In een heerlijk zonnetje weer veel gelachen en het eerste nummertje op de boot was even pittig voor de lipjes maar dat was snel over. Ging weer lekker en dat ging eigenlijk de hele dag zo verder. Na de bootreis nam Friesland afscheid van ons en die gaan we in Sneek zeker weer terug zien. Daarna overal in de volle zon, lekker heet en goed koud bier. Overal veel publiek en ze deden allemaal leuk mee. Wederom als 1e over de brug, en als toetje weer een leuke ronde show aan het einde……….. Dan zit het erop, dan komt de vermoeidheid en het nagenieten. Nog een drankje voor we de bus ingaan. Voor het diner nog een paar nummertjes en afscheid nemen van de mensen die met eigen auto gaan. Het eten was weer heerlijk, is eigenlijk onbeperkt en daar weten sommigen wel raad mee hahahahaha. Dan de toespraken en het uitdelen van de heerlijke wijn en dan…………… tsjaaaa zit het erop. De bus in, afscheid nemen van de Engelsen, onze vakantiegangers. Dan besef je echt dat het er op zit…….. Maar gelukkig is daar nog de terugreis.

Was ook weer ouderwets gezellig, veel gelachen tot pijn in de buik toe J

Na een redelijk lange terugreis aangekomen in Loosduinen, ff alles in het lokaal neergooien en op naar ons eigen bedje. Thuis nog een afzakkertje genomen, en nagenieten van wat er eigenlijk is gebeurt het weekend. Het blijft geweldig. Dan vanmiddag even met een mannetje of 4 aan het opruimen in het lokaal, en dan blijkt dat dit gevoel er bij iedereen is. Onder het genot van een lekkere kouwe toeter werden we het er over eens……… het was weer FANTASTISCH!!!!!!!!!!!!!!

Bedankt muzikanten, fans van overal vandaan………….. graag tot Sneek, en alle andere optredens.

Namens de Zwiebels, Ed Toet

1