Nieuwsoverzicht.
5 September 2012

- Wijnfeesten 2012 door Nel Rietbroek


Met De Zwiebels naar de Wijnfeesten in Bernkastel - september 2012
Vrijdagochtend half 6 (of zoiets) ging het wekkertje.
Hop hop hop douchen, bakkie en koffertje dicht hup hup hup de auto in, eerst even Jan ophalen en dan naar Leidschenhage alwaar de bus al stond te wachten, met niet Johan maar Peter als chauffeur.

Richting Loosduinen waar de rest in kon stappen inclusief de instrumenten en natuurlijk de nodige drank.

De stemming zat er natuurlijk gelijk in en het was oergezellig.Even nog langs de Moerdijk om Ad en Jeroen op te halen, die weer overheerlijke broodjes bij zich hadden, en daar gaan we dan in de zeikregen op weg naar de Wijnfeesten. Nog even een Bingo in de bus gedraaid, en geloof me, iedereen was bloedserieus bezig, terwijl Frans en ik de cijfers opnoemden. Sommige pennen hielden spontaan op, we gingen spelen voor 4 hoekjes en Hans Koster had bingo op 5 hoekjes, kortom 1 en al gekheid en gezelligheid.

Na een extra rondje rotonde van Peter bij de brug, kwamen wij aan bij Werner in Rachtig. Er waren er al een aantal die met hun eigen auto waren en ook natuurlijk onze Engelse vrienden en fans Steve, Alison, Trev en Cas.
Na iedereen begroet te hebben onder het genot van een wijntje, een biertje en bakken regen uit de hemel, richting onze kamer om te douchen.Na het diner naar Bernkastel waar De Zwiebels lekker de hele avond op de Wijnboulevard de regen hebben weggespeeld en je de sterren van de hemel weer zag. Het was een heerlijke avond.

Weer in de bus terug naar Werner die vast nog wel open was voor een paar biertjes. Aaaaaaaach hij was gewoon dicht, wat rot, nu moest iedereen gewoon al naar bed :-)

Toen Frans en ik zaterdagochtend de ontbijtzaal binnen kwamen viel mijn mond open van verbazing. Iedereen was er al en ook nog eens fris en fruitig, dit heb ik nog nooit meegemaakt haha ....

Na het ontbijt even naar de rommelmarkt gelopen, Ron en Ingrid ook gezellig mee. Ron liep steeds sneller en Ingrid steeds langzamer. Wij wisten niet wat er aan de hand was. Maar goed ..... Wij zijn later op een terrasje gaan zitten onder het genot van een lekker drankje. Na een half uurtje zien wij Ron en Ingrid aan komen ...... Ingrid liep nu steeds sneller en Ron teleurgesteld langzamer. Op onze vraag wat er aan de hand was antwoorden Ron: Het is me niet gelukt om Ingrid op de rommelmarkt te verkopen ..... Gekkigheid maar we hebben wel gelachen.

En toen naar de BBQ op die grote hoge berg.
Het eten was heerlijk, de stemming en de drank ook, Zwiebels die nog even heerlijk gespeeld hebben en toen weer naar onze kamers om te rusten en douchen om vervolgens te gaan genieten van De Zwiebels die deze avond op het hoofdpodium zullen gaan spelen.

Maarrrrrrrr eerst het grandioze vuurwerk, die Ivo in de aanbieding gekocht heeft bij de Aldi. Alleen jammer dat hij er niet bij verteld heeft dat we ook achter ons moesten kijken want het vuurwerk kwam van 4 plaatsen, onze nekken zijn ook weer los. Maar het is hem vergeven want tjongejonge wat een verschrikkelijk spectaculair vuurwerk was dat, echt heel erg mooi.
Daarna naar het hoofdpodium waar 100derden fans hen op stonden te wachten. Het was weer zo'n avond van .... ach ik kan dit niet na vertellen, dit moet je gewoon zelf zien. Wat een feest, wat een volk, wat een gezelligheid. De Zwiebels mogen dan wel met kippenvel spelen maar ook ik krijg daar kippenvel van. Je kan er niet genoeg van krijgen van wat De Zwiebels daar neerzetten. Ook hebben zij de fans bedankt door middel van een letter op hun tshirt te plakken en in de juiste volgorde te gaan staan. "danke schon fans" dit werd dan ook zeer gewaardeerd.

Na deze geweldige avond weer de bus in, sommige met een broodje braadworst, sommige met een zakje vlees, op weg naar Werner.

Zou die nog open zijn ? ........ Aaaaaaaach ..... Ja toch!!
Nog even wat drinken en daarna in diepe slaap.

Zondagochtend weer redelijk vroeg ontbijten om daarna een boottocht te maken naar Bernkastel. Het was stralend weer, om maar te zeggen bloedheet. Maar heerlijk hoor!! De Zwiebels hebben een paar setjes op het achterdek gespeeld en de bootreis verliep heerlijk muzikaal en lekker gezellig.

In Bernkastel aangekomen stonden onze Belgische fans, Erik en Lilianne, ons al op te wachten. De Zwiebels speelden op de wijnboulevard en bij het trapje wat eigenlijk een traditie is geworden op zondag. Later nog een paar nummers voor het hoofdpodium waar een stel echte Duitse geklede dames breed glimlachend hun duim omhoog staken naar ons omdat wij (Christien, Jacqueline, Wil, Lies en ik) bijna net zo gekleed waren als zij, alleen wij natuurlijk in het zwart/geel. Ik vond dat een onwijs leuk gebaar.

Achteraf gezien waren er een hoop mensen die het leuk vonden dat wij er zo gekleed bij liepen want er zijn enorm veel foto's van ons genomen. Vooral op de brug, als hekkesluiters achter De Zwiebels aan. Het was bijna een ware paparazzi gekte. Maar goed dat zometeen.Nadat De Zwiebels voor het hoofdpodium hadden gespeeld liepen zij al spelend naar het begin van de brug. Het was de bedoeling dat zij kort voor de optocht spelend de brug over gingen. Wij, de 5 meisjes, even overleggen hoe wij de brug over zouden gaan. Voor De Zwiebels? ...... nee, De Zwiebels moeten echt alle aandacht hebben. Gelijk na De Zwiebels? ...... nee, dat is em ook niet. Weet je wat, wij zijn de hekkesluiters, het toetje haha.

En zo gingen wij hand in hand naast elkaar staan, achter de laatste Zwiebelfans, alwaar wij werden afgeschermd door 4 heuse body gards ..... De Duitse politie.
Het is echt waar, niemand mocht meer bij ons in de buurt staan. Wij lagen in een deuk en ook de politie had er veel plezier in, die speelden het spelletje voortreffelijk mee.De Zwiebels gingen lopen over de brug en werden enthousiast toegejuicht door de menigte die langs de kant stond. Wij dus als hekkesluiters er achteraan.
Ook toen werd er gejuicht en we zijn met heel veel mensen op de foto geweest, de ene camera was nog niet weg of de andere kwam naar voren. We hebben de gekste danspasjes gemaakt en ik heb zo verschrikkelijk gelachen dat mijn buikspieren er pijn van deden. We kwamen natuurlijk ver achter De Zwiebels dus het laatste stukje zijn we de brug rennend afgegaan. Ik heb genoten van die brugscène.

De Zwiebels hebben ook nog even op de rotonde gespeeld en toen snel richting biertent. Gezien de hoge temperatuur lusten ze wel een drankje.
Daarna de bus in naar Werner. De Zwiebels hebben daar nog een paar verzoeknummers gespeeld. Frans had zijn bekkens overgedragen aan Melchior vanwege rug pijn dus stond daar de winnende Katwijkformatie.

Toen was het tijd voor ons diner en ja hoor ..... de voortreffelijke Werner schnitzels met patat .... en bij iedereen was het bordje leeg. Ook het ijstoetje was overheerlijk!!

Na de speeches van Jan en Frans en de uitgedeelde fles Zwielbelwijn gingen we, na afscheid genomen te hebben van de achterblijvers, weer de bus in op weg naar huis.
De busreis was soms stil, met een enkel snurkje, maar soms ook niet.

We zaten op een gegeven moment geboeid naar een parasailer te kijken, wat volgens Frans de Belgische politie was die de afmeting van de file bekeek waar wij dus instonden. Kortom: na 2 files en 3 stops (inclusief de Moerdijk) zijn wij rond 12 uur aangekomen in Loosduinen. Afscheid genomen van elkaar en natuurlijk van onze voortreffelijke chauffeur Peter die ons heelhuids heen en weer heeft gebracht.

Jan, Hans en Ivo, bedankt voor het perfect organiseren en het mooie vuurwerk :-)
Zwiebels onwijs bedankt voor:

  • jullie niet te overtreffen muziek,
  • voor het kippenvel wat ik constant had daardoor,
  • voor mijn moeie benen,
  • voor het buikpijn van het lachen
  • voor een verschrikkelijk SUPER weekend
  • voor ......
  • Ach, voor alles van vrijdagochtend half 8 tot zondagnacht 00:00 uur.

P.S: "wie mist Cor?" Is tie al gevonden?

Nel Rietbroek

1