Hier vindt u nieuws over de Alpe d'Huzes
13 April 2013

- 13 April


Enige tijd geleden begonnen de voorbereidingen voor de ‘open repetitie’ van 13 April.
Dit hadden we 2 jaar geleden al een keer gedaan, en was toen heel goed bevallen.

We wilden e.e.a ook wat verder uitbreiden en ook meteen koppelen aan de Alpe d’Huzes.
’s morgens om 09.00 uur waren de 1e bikkels al aanwezig om op te starten, en de 1e activiteiten op gang te brengen. We hadden er namelijk ook nog 2 workshops aan gekoppeld, 1 voor het slagwerk, en 1 voor de gehele blaassectie. De workshop voor het slagwerk werd gegeven door Arjan v.d Dussen, en die voor de blazers door Frank v.d Poel.
Beide heren zijn beroepsmuzikanten, en spelen onder andere in The Mambo Beach Band.
Na een lekkere kop koffie, en het wegen van degenen die al aanwezig waren, begon de 1e workshop, het slagwerk mocht aan de bak.
Geweldig om te zien hoe deze mannen te werk gaan, en het beste uit iedereen weten te halen. Nog geweldiger om te zien als ze zelf even ‘los’ gaan op hun instrument ………….
Na een half uurtje zei ‘gigant’ Arjan dat het wel prettig zou zijn als er wat blazers bij zouden komen………….. nou niets liever dan dat natuurlijk, dus daar stonden we lekker te blazen, om de workshop van het slagwerk wat ‘extra’s ‘ te geven J

Rond 12.30 arriveerde ook Maestro Frank v.d Poel voor de workshop van de blaassectie. Na even een broodje gegeten te hebben,ging rond 13.00 uur de blaassectie aan de gang.  Eerst even een nummertje van onszelf laten horen ter kennismaking, daarna aan de bak met 2 nieuwe nummers.
Een medley van Hazes nummers, en a Brand New Day.
En jawel, op verzoek van Frank, dit keer gewoon van bladmuziek……
De basis van beide nummers hebben we er goed ingezet, en vanaf Maandag gaan we deze lekker aanpassen naar ons eigen ‘idee’.
Tussendoor gaf Frank diverse tips over een aantal zaken, en ook kwamen
er diverse biologische zaken ter sprake, wat uiteraard voor de nodige hilariteit zorgde, dus ja, gezellig was het zeer zeker !!!

Al met al was het een geweldige dag, heel nuttig, veel geleerd, maar zoals altijd ook gelachen, want dat hoort er uiteraard gewoon bij.
Om 17.00 uur sloten we de workshop af, en hebben we even lekker nagenoten met Frank, onder het genot van een drankje.
Ook hebben we uiteraard nog even diverse leuke foto’s gemaakt.

Daarna zijn we aan de overheerlijke indische maaltijd begonnen, die
verzorgd en gesponsord werd door Toko Pasar Makan uit Rijswijk.
Na de maaltijd gingen we aan de bak om ons lokaal gereed te maken voor de ontvangst van onze gasten. Alles werd nog even schoongemaakt, de tafel met prijzen werd klaar gezet, het scherm werd klaar gezet om later op de avond onze powerpoint presentatie te kunnen laten zien, en tsja, toen waren we om 18.30 gewoon klaar ………………………  en wat doe je dan als stelletje muziekofielen bij elkaar ???????  Juist, gewoon de instrumenten pakken en lekker nog even 45 minuten repeteren !!!
Is dat spirit of niet ???
Rond 19.15 gezamenlijk naar beneden waar de 1e gasten zich reeds gemeld hadden. Lekker bakkie, praatje met iedereen, en ja, het lokaal liep langzaam maar zeker lekker vol.
Rond 20.00 uur werd iedereen door onze ‘showmaster’ Ivo Cornet naar boven gedirigeerd.
Na een korte introductie van Ivo begonnen we de avond met het nummer Brand New Day wat we overdag hadden ingestudeert.
We kunnen wel zeggen dat het nummer goed ontvangen werd door alle aanwezigen, want we kregen een luid applaus na afloop.
Maar dan……………het moment van de ontknoping was aangebroken,en het nummer waar door de fans op was gestemd werd bekend gemaakt……….
Het winnende nummer : “ein stern” van DJ Otzi.
Dit nummer klonk absoluut bekend in de oren, omdat dit door DJ Otzi samen met Andre Rieu gebracht werd tijdens een live concert.
Maar goed, even aandachtig luisteren, basis in de bas en slagwerk neerzetten, toonsoort bepalen, en van start gaan dan maar ……….
Na hier en daar wat sleutelen, dingen aanpassen, partijtjes ertussen ‘proppen’ begon het al wat te worden.  Tussendoor even een kleine pauze om even de keeltjes te smeren……… ja en zo’n pauze loopt altijd uit…….dus na een klein half uur iedereen maar weer naar boven zien te krijgen……….. dat ging allemaal best, en na de pauze eerst even de medley van Hazes laten horen.
Ook deze werd enthousiast ontvangen !!
Maar zoals gezegd, we gaan m nog even helemaal ‘fine tunen’ en er nog
een iets hoger Zwiebelgehalte van maken …..
Dan weer verder met DJ Otzi, nog een stemmetje erop bij de baritons,
ritme hier aan daar aanpassen, en ook nog even een slot aan het nummer maken. Rond 21.55 zat het nummer, waar we om 20.30 aan begonnen er dus zo goed als in………………………..
De puntjes worden absoluut nog op de i gezet, maar wat een leuke basis hebben we al neergezet.
Als afsluiting nog even ‘Jouw Lach’ van onze vriendin Marianne Weber gespeeld, en dan zie je toch wel hoe dat nummer bij iedereen is gaan leven de laatste tijd.
Meteen na de inzet zie je van alles gebeuren, en dat geeft tot op de dag van vandaag nog steeds ‘kippenvel’.
Bij de inzet komen de beelden van ons optreden in het Circustheater weer voorbij, en dan voel je zo’n beetje alles in je lichaam rillen …………
Dit was de afsluiting van het muzikale gedeelte, dus nu lekker weer naar beneden en verder met de avond.
Na een half uurtje was het tijd voor de loterij, die onder vakkundige leiding van onze showmaster werd verricht.
Wat een mooie prijzen waren er te winnen, en wat zijn we blij dat elke prijs een mooie bestemming heeft gekregen, en dat de opbrengst, ruim
€ 300.- ook weer ten goede komt van de Alpe d’Huzes.
Na afloop van de loterij, een hapje en een drankje was het tijd voor
de power point presentatie van de Zwiebels on tour …………….
Het was de bedoeling om hierin een hoop informatie te verwerken, vanaf het begin van onze actie tot nu toe, uiteraard ook het verloop en de uitslag van onze afvalactie, maaaaaaaaaaaar de Zwiebels zouden de Zwiebels niet zijn als er geen grote portie humor in zou zitten …………..
Dus alles was aanwezig, informatie, sponsoren, afvalactie, maar ook heel veel humor, en onze welbekende zelfspot……………..
Degenen die geweest zijn, begrijpen ongetwijfeld wat we bedoelen …….
Overigens zijn we gezamenlijk toch wel even 67.1 kg afgevallen, wat ook weer € 603.90 oplevert voor onze reis naar de Alpe d’Huzes.
Na afloop van de power point was het programma klaar, en
daarmee konden we een inspannende, maar waanzinnige dag afsluiten.
Door onze voorzitter werd John v.d Krogt nog even in het zonnetje vanwege het feit dat hij het meeste (14 kg) afgevallen was. Zijn beloning was een lekker etentje met zijn vrouw Rita bij Restaurant Hoeve de Viersprong in 's Gravenzande.
Daarna nog maar even lekker een drankje nemen en lekker nababbelen met iedereen, maar vooral genieten van het moois ons wederom allemaal overkomen is
Ja en voor dat je het dan weet is het tijd, en sluiten we de avond af.
Nog even de handel ‘opruimen’, en dan huiswaarts met een voldaan gevoel.

We bedanken iedereen die deze dag bijgewoond en ondersteund heeft,
op welke manier dan ook, namens de Zwiebels hartelijk bedanken.

Wilt u ons laten weten wat u ervan vond ?????????
Schrijf wat in ons gastenboek en deel uw plezier met anderen !!

Wij danken verder :
The Pasta Company Zoetermeer
Restaurant Hoeve de Viersprong in s'Gravenzande
VanPas Glasdecoratie's
Bloemsierkunst de Vierjaargetijden.
Toko Pasar Makan

1