Nieuwsoverzicht.
5 September 2012

- Wijnfeesten 2012 door Mary d'Ancona


vrijdag 31-08-12,
Eindelijk is het zo ver de jaarlijkse wijnfeesten van de Zwiebels.
Mijn dag begon anders dan anders om half 8 onder de douche inplaats van half 8 leidschenhage om in de bus te stappen, zelfs mijn zoon zei hé je gaat toch naar duitsland ben je niet een beetje laat.
Dit jaar dus met de auto en het gevoel van naar de wijnfeesten gaan kwam pas toen we aan kwamen rijden in Rachtig bij het restaurant en de bus met iedereen zagen staan. Geweldig iedereen te zien en heel leuk wat de engelse fans dit jaar gedaan hadden. Een drankje in de regen daarna naar de kamers en omkleden in de wel bekende kleuren natuurlijk.
De voorspellingen waren minder dus dit jaar ook gele regenjassen.(die we gelukkig niet nodig hadden) Maar eerst lekker eten bij Werner en toen richting weinstrasse waar de zwiebels natuurlijk al verwacht werden door alle bekende en onbekende fans. Heerlijke sfeer en genieten van de muziek, lekker wijntje erbij. Einde vd avond terug naar Rachtig, helaas restaurant dicht dus naar de kamer. Wij zaten dit jaar heel gezellig met meerdere in het huisje dus we konden nog gezellig bij elkaar zitten en napraten en we hebben leuke herinneringen op gehaald en erg gelachen.

Zaterdag 01-09-12

Na heerlijk geslapen te hebben en ontbeten lekker stukje wandelen in ja wel hoor heerlijk het zonnetje even over de welbekende flohmarkt die is er al vele jaren. daarna lekker een terrasje en was zo heerlijk dus na de koffie blijven zitten om over te gaan op de wijn en bier.
S'middags de bbq blijft leuk en zeker de rit naar boven hé zus lekker eten en nog even muziek. Daarna ons opmaken voor die waanzinnige zaterdagavond blijft me verbazen hoeveel mensen elk jaar daar weer zijn, eerst bij het mooie vuurwerk en dan naar het podium voor 3 uur heerlijk genieten. de kapel die bij ons stond uit emmen genoten net zo en ik vind het geweldig om te zien en te horen hoe andere muzikanten van de zwiebels kunnen genieten, ze waren verbaasd dat ze maar 1x per week repeteerde. Voor me zwiebeldiadeem ging iemand bijna op de knieën hij smeekte erom wou hem zo graag hebben,( hij zag er ook nog leuk uit haha) toen maar geruild voor een paar verlichte konijnenoren zijn ook leuk hé Cor, maak wel weer een nieuwe. door de massa weer terug naar de bus en een drankje bij Werner. Naar het huisje om te slapen nou ja slapen toch nog even een afzakkertje met elkaar en weer heel erg gelachen met dank aan vertaler Arthur, toen om 3 uur toch maar gaan slapen.

Zondag 02-09-12

Beetje mistig maar is een goed teken, spullen in de auto lekker ontbeten en ja hoor daar kwam de zon heerlijk. Met de boot naar Bernkastel was genieten op de boot met zon en de zwiebelsound wat wil je nog meer. bij aankomst friese fans naar huis, en zoals al jaren traditie is met de vrouwen koffie met gebak nuttigen(bedankt dames dat ik nog steeds mee mag) daarna met ze allen tussen de rijen mensen de brug over en zien hoe iedereen van de zwiebelmuziek geniet. een drankje over de brug, terug naar Werner voor een heerlijke maaltijd en daarna tijd om afscheid te nemen met een fles wijn terug naar huis. Was een geweldig weekend.

Z eer muzikaal (niet alleen de trombones)
W aanzinnige nummers gehoord
I k krijg een heel apart gevoel van binnen bij het zien en horen vd Zwiebels
E erste prijzen halen daar kijk ik niet van op
B ijzondere vrienden
E motioneel, soms een herinnering met een traantje
L eve de lol daar zorgen jullie voor
S teeds weer met jullie mee, ook nog na al die jaren blijft geweldig

Zwiebels bedankt voor weer een grandioos weekend. Lieve gr Mary d'Ancona
1