Nieuwsoverzicht.
10 February 2013

- een dagje Oeteldonk met de Zwiebels


Het is voor mij de allereerste keer dat ik met de bus ga op deze jaarlijkse dag van de Zwiebels.
Normaal gesproken ben ik al in Oeteldonk en ontmoet de rest van de band op de parkeer plaats.De busreis op de heenweg was erg gezellig, iedereen goed gemutst en uiteraard mocht een drankje niet ontbreken

In Oeteldonk aangekomen moet er omgekleed worden door een aantal secties, die bewaren hun klederdracht tot het allerlaatste moment.
Voor mij is dat niet zo moeilijk, ik loop al 16/17 jaar met dezelfde heerlijk jas.
Die zet ik na de carnaval in de kast om deze een jaar later er weer uit halen.

Maar nu ik met de bus mee  ging had ik natuurlijk wel de hoop om ook een keer in de prijzenkast te vallen en de prijs voor de origineelst verklede te winnen.
Hier kom later op terug.
En ik mag u heel eerlijk vertellen dat ze ons elk jaar weer verbazen.
De secties Trompettisten, Schuiven en baritons waren nu wel super gaaf verkleed.

We wilden, zoals elk jaar, weer, starten in het Hart van Brabant, dit café op de Parade is normaal gesproken het startpunt, maar dit jaar zijn we er op zondag en dan is het echt bomvol in de stad. Dus hart van Brabant maar overgeslagen.

Op weg naar de markt even een tussenstop gemaakt om te spelen voor de kerk in, ja dat kan niet anders, de Kerstraat.

Op de markt aangekomen, en het was er echt bomvol, hebben we een paar heerlijke sets kunnen spelen, maar ook genieten van de echte Oeteldonkse sferen
Na een bakkie kibbeling en een broodje Paling naar een kroegje geweest waar we de eerste biertjes dronken en even lekker gespeeld.

Daarna op weg naar een cafe waar een collega van mij, Arthuur, diskjockey is, en ik had van te voren afgesproken dat we even kwamen spelen, voor een paar biertjes natuurlijk.
Het volgende moet ik even vertellen.

Ik ging alvast naar het café, wat normaal en restaurant is, en ik sprak met Arthuur en de eigenaar. Deze man had dit restaurant, nu café, voor de eerste keer met carnaval.

Hij zei tegen Arthuur en mij, ja als die kapel gaat spelen loopt iedereen naar buiten die nu binnen is. PS. Wij komen met 50 personen binnen.
Ik zei dat dat wel mee zou vallen.

Wij naar binnen, en het was echt geweldig om te zien wat toen gebeurde.

Arthuur, de disk jockey startte op mijn verzoek met Tien Vieze Vuile Vingers en de Zwiebels namen deze één op één over, met daarna een heerlijke set gespeeld.

Na een uurtje gingen we weg en de eigenaar zei tegen mij, wat een geweldige kapel zijn jullie, super, en excuses voor mijn opmerking vooraf. GAAAAAF.
Toen op weg naar de Korenbrugstraat waar het altijd lekker vertoeven is, druk, klein podiumpje en daar kan je echt lekker spelen.

Het mooiste van de dag moest toen nog komen.
Hotel Centraal, de kelder.

We kwamen beneden en er stond een kapel te spelen, dus ff in de wacht.

Maar toen mochten wij, en ik ben niet vaak onder de indruk, maar de set die we hier neerzetten was overweldigend voor iedereen die er bij was.

En ik speel nu ff met de beatring en dan zie ik alle mensen die genieten van onze muziek en dan ben ik ZO trots dat ik een Zwiebel ben.

Jongens wat een geweldige kapel zijn jullie/wij. Ook Joop, die voor mij invalt, is weer de man die het ook maakt. Er was een meisje die zei, nu moeten jullie echt stoppen hoor, anders overleeft die ouwe het niet.
Complimenten te over van echt Oeteldonkers die zeiden, blijven jullie maar spelen.

Ik kan het nog veel langer maken, maar we moesten naar de Wok.
Daar nog heerlijk gegeten, veel gelachen en daarna in de bus naar huis.
De winnaars van de best verkleedde zijn de Baritons, als Arabieren, maar helaas het kon ook niet anders. Ze strooiden de hele dag met dollars naar de jury. Maar toch gefeliciteerd jongens.

Zwiebels bedankt voor een heerlijke dag in Oeterldonk, maar vooral bedankt voor de hechte club die we nu zijn.

Een hele trotse voorzitter.

1