Hier vindt u nieuws over de Alpe d'Huzes
4 February 2013

- 4 Februari - Wereldkankerdag


Wereldkankerdag (4 februari) is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag, waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker.

Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen.
Op Wereldkankerdag stelt een groot aantal instellingen in de oncologische zorgketen de deuren open voor het publiek. Het IPSO, de branche-organisatie van Nederlandse inloophuizen en psycho-oncologische centra, initieert in de aanloop naar 4 februari een publiekscampagne om de aandacht van mensen met kanker en hun naasten, alsmede die van verwijzers en zorgverleners, te vestigen op de mogelijkheden van psychosociale (na)zorg bij kanker.

Op en rondom Wereldkankerdag worden door vrijwel alle bij IPSO aangesloten inloophuizen en psycho-oncologische centra open dagen en bijzondere activiteiten georganiseerd. De adressen vind je in het overzicht.

Buiten al deze activiteiten blijft het nodig om onderzoek naar Kanker te continueren,
en daarvoor is en blijft geld nodig.  Zoals u weet spelen de Zwiebels dit jaar tijdens de Alpe d'Huzes, en ook zij zullen, hopelijk samen met u zorgen voor steun aan deze noodzakelijke onderzoeken. Klik hier om naar onze persoonlijke Alpe d'Huzes site te gaan.

1