Nieuwsoverzicht.
12 February 2015

- Carnaval bij Utopia


Op 27 januari ontvingen wij een e-mailtje met een aanvraag voor een optreden.
Nu gebeurt dat gelukkig wel vaker maar ditmaal was het een bijzondere aanvraag.

Dit mailtje werd gestuurd door Naomi en Colinda van het programma Utopia !!

 

De vraag was of wij het leuk zouden vinden om op de Carnavalsavond te komen spelen die de bewoners van Utopia zouden gaan organiseren op 12 februari.
Dat was dus krap twee weken later.

Binnen 5 minuten hebben we terug gereageerd dat we dit uiteraard graag willen doen maar eerst even checken bij de leden of we een voldoende bezetting zouden hebben.
De 'social-media' is dan een geweldige uitkomst want binnen het uur (!) kon ik al weer aan Naomi en Colinda melden dat we konden.

De rest van de tijd tussen de aanvraag en het optreden hebben we diverse malen contact gehad met de bewoners.
Nu was dat op zich een beetje lastig; rechtstreeks bellen kan niet en alle mail verkeer verliep via de redactie van Utopia zodat er hier en daar wat vertraging
in zat.
Om alles toch een beetje duidelijk te krijgen voor wat betreft programma en dergelijke werd ik uitgenodigd voor een gesprekje op vrijdagavond 6 februari.

Zo meldde ik mijzelf bij de eerste slagboom, de tweede deur, het derde gebouwtje, de vierde medewerker maar ik moet zeggen dat het alleraardigste en hulpvaardige redactieleden waren.
(ik kan niks anders zeggen want ik had inmiddels een 'contractje' of 5 met een bladzijde of 23 getekend ...) Nee echt, ze waren buitengewoon goed!

Uiteindelijk naar binnen met een microfoon en zender om  ... Binnen was het redelijk chaotisch, er waren op dat moment veel bezoekers. Ik werd ontvangen door Naomi en Collinda en hebben het programma kunnen doorspreken met nog een speciaal verzoek. Aangezien zij absoluut van de buitenwereld zijn afgesloten verzochten ze mij een ' stick' met Carnavalsmuziek op te sturen om tijdens onze speel pauze te laten horen. Tuurlijk regelen we ...  Het was een leuk verzoekje wat helaas de eindmontage niet heeft gehaald.   ....

Donderdag 12 februari was het dan zover, alle zwiebels konden op tijd vertrekken richting Laren alwaar we mochten optreden voor Utopia.
De meesten verzamelden bij de plaatselijke chinees en genoten daar van
een lekker hapje en drankje.
Daarna op naar het serieuze werk.

Op het streng beveiligde terrein  werden de laatste op/aanmerkingen en huisregels uitgelegd en was het gaaf te zien dat er toch weer veel verklede Zwiebelfans waren :-)
Na een laatste check gingen we dan al spelend het Utopia terrein op en werden we zeer hartelijk en enthousiast ontvangen door de bewoners,

Was echt gaaf te zien dat ze allemaal goed uit hun dak gingen!!
De stemming zat er goed in en na het eerste setje liep de zaal lekker vol.
Met diverse carnavalsverenigingen uit alle omstreken en uiteraard uit onze buurt de Damzwabbers!

Afwisselend met een tonspreker, een DJ en een Brabantse zanger met een Haags accent, genaamd Johnny Gold, werd het een echt mooi feestje.

Wij hebben 4 setjes gespeeld en uiteraard ging het (houten) dak eraf..........
Rond half 11 mochten wij afsluiten en gingen we spelend naar buiten met de nodige handjes/kusjes van alle Utopia bewoners.
Er werd zelfs gevraagd: volgend jaar weer??

 

Wat ons betreft graag, dit was weer zo'n optreden wat de boeken in gaat :-)
Zwiebelfans, Damzwabbers en alle overige aanwezigen, bedankt dat jullie er ook hier weer bij waren !!

Namens de Zwiebels, Arthur, Frans en Ed.

1