Nieuwsoverzicht.
22 November 2014

- Sinterklaas intocht Rijswijk


Zaterdag 22 november 2014 hebben de Zwiebels, samen met diverse andere muziekverenigingen, en vele honderden kinderen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ingehaald in Rijswijk.

De dag begon vroeg, om 9.00 uur moesten we al verzamelen om daarna met de bus naar de Cromvlietkade te rijden waar het al ongelooflijk druk was met vaders, moeders, opa's, oma’s en vooral heel veel kinderen die allemaal gespannen op de Sint met zijn zwarte Pieten wachtte.

Na een half uurtje ging eindelijk de brug omhoog en kwam de boot met de Sint en zijn gevolg aanvaren.

De Sint werd door de burgemeester ontvangen en alle kinderen zongen de goedheilig man toe.
Zoals ook de voorgaande jaren moesten De Zwiebels op een kar achter een grote tractor spelen. Op deze kar lagen balen stro waarop we konden zitten.
Het duurde slechts korte tijd voordat de stro bij iedereen in zijn binnen en buitenzak zat, en ja ook de oren werden hier en daar goed gevuld..........


In het oude centrum van Rijswijk gingen we van de kar en hebben we (letterlijk) een heerlijk rondje rond de kerk gespeeld.

Zoals gewoonlijk eindigden we voor lunchroom Meijers, om nog even een leuk setje te spelen. Hierna waren we klaar vwb de ochtendroute, en liepen we achter Forum Hadriani aan naar Vredenburch waar we konden gaan genieten van onze pauze en lunch. Maaaaaaaaaaaaaaar, uiteraard eerst nog even wat spelen voor de bewoners van Vredenburch.  Na een klein setje, konden zowel de bewoners als de Zwiebels gaan genieten van de lunch.

Complimenten voor de organisatie want zoals altijd, was ook nu weer alles tot in de puntjes geregeld.

Na de welverdiende pauze gingen we de kar weer op voor het tweede deel van de route, nu naar winkelcentrum in de Bogaard.
Wat een warm welkom heeft de Sint daar gekregen, er stonden ontelbaar veel kinderen voor de Sint en zijn gevolg te zingen.

In het winkelcentrum hebben we vervolgens nog twee mooie sets gespeeld, waarvan bij de tweede een heuse Polonaise werd  gestart door de Zwiebels en waar veel kinderen, ouders en uiteraard Zwarte Pieten bij aansloten.

Het werd snel kwart over drie, tijd voor ons om richting de bus te gaan die ons weer naar het beginpunt bracht.Zo eindigde een mooie dag, het leek wel zomer, en gingen wij wederom met een goed gevoel naar huis.

Sineterklaas was muzikaal goed afgezet in Rijswijk, de zwarte Pieten dansten vrolijk op onze klanken en volgens mij waren alle kinderen zeer blij, wat wil een mens nog meer.

De optocht was echt heel leuk om te doen, zoveel publiek op diverse plaatsen en wat mij dit jaar opviel was dat er heel veel kinderen als zwarte piet verkleed en geschminkt waren, hoe zou dat nu komen.......


** LEES HIERONDER DE BINNENGEKOMEN RIJM VAN SINTERKLAAS **

Beste Zwiebels, jullie vroegen om een intocht verslag,
hoop dat ik hem alsnog schrijven mag.
Want de intocht in Rijswijk bij de vliet,
daar worden we blij van Toch beste piet.
De dag begon met mooi weer
dat was beter dan de vorige keer.
We kwamen aan met de boot,
en hoorde in de verte al menige vrolijke noot.
Deze klanken gaven mij weer de kriebels,
daar stond die gele brigade. jawel "De Zwiebels".
 
Die band begeleidde mij de gehele stoet,
en alle mensen hadden een vrolijke snoet.
Alle liedjes schalde door de straten,
van 2/4 tot 4/4 maten.
Ook tijdens de lunch hebben zij hun kunsten vertoont,
en dat werd door de oudjes met luid applaus beloont.
Zo ging de stoet de middag in,
en had echt iedereen het reuze naar de zin.
Waar we eindigden in de Bogaard,
en hadden De Zwiebels een top setje tot het laatst bewaard.
Daarom een woord van dank aan De Zwiebels,
hopelijk tot volgend jaar oohh ik krijg nu al weer de kriebels
 
groeten van Sinterklaas

PS : tijdens de optocht zijn er door Clown Pica Pica, diverse mooie foto's gemaakt.

1