Nieuwsoverzicht.
10 November 2014

- Defilé Koninklijke Schouwburg


Maandagavond 10 november hadden we in plaats van de gebruikelijke repetitie
een "dubbel bijzonder" optreden. Hiervoor moesten we rond 18.45 verzamelen
bij Diligentia op het Lange Voorhout.


Ten eerste omdat wij een soort feestje moesten maken voor de premiere voorstelling van "Annie MG Schmidt op Soestdijk" op de dag van de nationale herdenking van de slachtoffers van de vliegramp met de MH 17.

Ten tweede omdat het een defilé betrof.... De zwiebels en lopend marcheren,
ziet u het al voor u?
Het was een optreden wat werd verzorgd door 5 muziekgroepen, 2 traditionele drumfanfare's, de Federatie Band die wat meer amerikaans is, de Haque Highland Pipeband en last but not least : de Zwiebels.

We moesten lopen van Theater Dilligentia naar de Koninklijke schouwbug, een stukje van ongeveer een kilometer.


Het was de bedoeling dat elk korps. daar aangekomen nog 1 nummer zou blazen, dus dat hield in : stuk lopen, ff wachten, stuk lopen en weer wachten en dan  moesten de Zwiebels als laatste na de doedelzakken, dus dat is helemaal een verschil...........

Wij speelden Bella Italia en toen die was afgelopen moesten we gelijk wachten. Toen de doedelzakken klaar waren hebben wij nog Rock Around the Clock gespeeld met daarop volgend Sweet Caroline, het talrijke publiek deed erg leuk mee en kon onze muziek zichtbaar waarderen.


Na de laatste noot moesten we naar binnen om nog een drankje te doen en wat bij te praten met de aanwezige collega muzikanten.
En zo kon het zo maar gebeuren dat de Zwiebels op een maandagavond een keer vroeg thuis waren...............

1