Nieuwsoverzicht.
18 October 2014

- Proef Scheveningen en FEN 44 jaar


Zaterdag 18 October stonden er meerdere optredens gepland, en verzamelden we rond 16.45 op de Scheveningse boulevard bij onze stamkroeg ‘de Kleine Prom’.

De meesten van ons waren er al eerder, om in het zonnetje even lekker te genieten van alles wat de Scheveningse boulevard te bieden heeft.
Enkelen waren ook wat later, die hebben blijkbaar meer de voorkeur voor ‘filerijden’…......
Rond 17.15 waren we compleet en vertrokken we spelend richting Proef Scheveningen, om de nieuwe blousjes en zomerjacks te presenteren aan
onze jarige sponsor.
Na een serenade, met tussendoor een kleine versnapering, en daarna de nodige bedankjes en felicitatie’s gingen we aan tafel voor een hapje eten, en eerlijk is eerlijk : we kunnen u aanraden om eens lekker te gaan eten bij Proef, het was verrukkelijk !!!!           Jan, nogmaals onze dank !!!!!
Proef Scheveningen

 Rond 20.00 uur moesten we vertrekken ivm het volgende optreden.
Ditmaal werden we verwacht in de leuningjes te Poeldijk ivm het 44 jarig
bestaan van de FEN (Federatie Europese Narren)

FEN

Zoals gebruikelijk een leuk weerzien met bekenden uit de muziek/carnavalswereld.
Rond 21.30 moesten we aan de bak voor onze 1e set in de (volle) kleine zaal,
en dit setje stond meteen als een huis. Hierna gezamenlijk nog lekker even
bij onze collega muzikanten gekeken, en ook de zingende slager Marcel de Zoete,
en vooral zijn (ook zingende) “buurvrouw”  bewondert…….

Rond 23.15 waren we aan de beurt voor het 2e setje, ditmaal in de grote zaal.
Eerlijk gezegd waren er wat te weinig mensen om 2 complete zalen te vullen,
en had men alles beter in 1 grote zaal kunnen doen. 
We hebben dit lekker opgevangen door het podium ‘achter ons’ te laten, en gewoon midden in het publiek te gaan spelen, waardoor we ook hier weer de polonaise ‘aan de gang’  kregen, en daar doe je het voor.


Rond 00.30 was het de bedoeling dat we een gezamenlijke finale gingen spelen, maar de overige kapellen namen het niet zo nauw met de gemaakte afspraken en knepen er op dat moment tussenuit.

De Zwiebels nemen het dan ook niet zo heel nauw en spelen gewoon nog een complete set als afsluiting van de avond, tenminste dat dachten we….
Na afloop hiervan liep de zaal aardig leeg en namen we nog een laatste consumptie,
om vervolgens de instrumenten in te gaan pakken.

Tijdens het inpakken van de instrumenten begon 1 van ons wat te spelen en bijna automatisch gaat dan de volgende, en de volgende, en de volgende ook meedoen ……….
Zo stonden we met een man of 6 wat te “jammen” en kwam alles wat nog aan publiek aanwezig was, bij ons in de gang staan. 
De muziek viel blijkbaar goed in de smaak en al snel stonden we weer compleet te spelen, en hebben we de nog aanwezige mensen nogmaals op een serenade getrakteerd, waarop soms zelfs zeer emotioneel gereageerd werd.
Dit zijn wel de krenten uit de pap, en op die momenten realiseer je je vaak weer even wat muziek voor sommige mensen kan betekenen.

Nadat de beheerder ons en de laatste aanwezigen had verzocht om het pand te verlaten gingen we tevreden naar huis, anders hadden we nu waarschijnlijk nog staan spelen ……….
We hebben heerlijk op een ouderwetse manier gespeeld, en het “ licht”  in de Leuningjes uitgedaan, ja mensen, DAT zijn de Zwiebels !!!!

1