Nieuwsoverzicht.
28 September 2014

- ONKD 2014


Dweilorkest de Útlopers uit Sneek heeft zondag het Open Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten in Leidschendam gewonnen.

In een geweldig druk Winkelcentrum Leidsenhage, met waanzinnig mooi weer hebben de "Sneeker" Utlopers zowel de hoofdprijs als de publieksprijs mee naar huis genomen.

De Utlopers ONKD 2014
Het dweilorkest wint hiermee voor de zesde keer een dweilfestival in zijn vijfjarig bestaan. De vijftienkoppige band speelde op vier verschillende podia, verspreid door het winkelcentrum van Leidschendam.
Bij deze podia was jury aanwezig om de band onder andere op muzikaliteit en sfeer te beoordelen.
De Útlopers vielen in de smaak in Zuid Holland, en In de wedstrijdklasse lieten de Útlopers negen orkesten uit het hele land achter zich.
Daarnaast werd ook de publieksprijs aan de Útlopers toegekend, vanwege het enthousiasme en de interactie met het publiek.
Twee jaar geleden wonnen de Útlopers ook al het ONKD in Leidschendam.
In het vijfjarige bestaan van de Útlopers wisten de heren ook al dweildagen in Zoelen, Mijdrecht, Bemmel en Sneek te winnen.

Komende zaterdag zal Blaaskapel de Útlopers een gooi naar de titel doen in hun eigen stad, tijdens de Sneeker Dweildag, waar ook de Zwiebels weer vertegenwoordigt zullen zijn.

Uiteraard is er ook volop genoten van alle overige kapellen in de leut en wedstrijdklasse.

Dameskapel Eigenwijs uit Delft
Zoals altijd zet iedereen altijd zijn beste beentje voor en halen de kapellen alles uit de kast om in de prijzen te vallen.
Belangrijk item op een dag als deze is altijd de gezelligheid. Nou en gezellig was het hoor, het is altijd weer een weerzien van zo'n beetje alle bekende muzikanten uit de hele regio, en vrienden, familie en kennissen.

U kunt HIER de complete uitslag van het ONKD lezen.

Volgend jaar doet het ONKD dit heerlijke festival weer 'dunnetjes' over.
U kunt HIER De Zwiebels bekijken tijdens hun set op het ONKD.

1