Nieuwsoverzicht.
6 October 2012

- Festival Sneek.


Zaterdagmorgen 6 Oktober vertrokken we rond 8 uur richting Sneek om deel te nemen aan de 1e Sneeker Dweildag. De schitterende bus van van Heugten Tours bracht ons al snel bij de 1e pitstop, vlak voor Middenmeer, waar even een peukie gerookt kon worden. Het is maar iets meer dan een uur rijden, maar in het West Friese landschap waan je je toch wel in een andere wereld.

Na deze pitstop ging de tocht verder richting Sneek, en vlak voor de afsluitdijk begon de lucht op te klaren. Al snel kwamen we in Sneek aan, waar we door onze begeleiders Bennie en Henk opgewacht werden.
Na het omkleden, kreeg iedereen nog even de finishing touch uitgereikt, een horloge, ja, uiteraard in de kleur ………..geel.

Al spelend liepen we naar het verzamelcentrum waar we getrakteerd werden op een lekkere bak koffie, en een Sneeker Krakeling. Bij ons heet zoiets trouwens gewoon een gevulde koek. Na de koffie gingen we naar het gemeentehuis, waar alle kapellen verzamelden om het festival officieel te laten openen door wethouder Offinga.

Na deze feestelijke opening gingen we op weg naar het 1e “podium”.
Onderweg daarnaar toe konden we nog even een kleine versnapering gebruiken.
De voorspelling die we ‘smorgens om 8 uur maakte, kwam volledig uit.
Zodra we ons 1e setje begonnen, zou de zon schijnen, en ja, die zon scheen inderdaad.
Het 1e setje liep meteen als een trein, dijk van een opening, lekker gevarieerd repertoire, met als toegift een instrumentenwissel.
Na afloop van dit setje niets dan lovende woorden en bewondering voor zo’n sound …….

Setje 2 was op een iets rustiger plekje, maar absoluut niet minder gezellig.
Ook hier zat alles “erop”, en klonk het weer als een klok.
Onder het motto “het oog wil ook wat” lieten onze trombonisten hier nog een stukje acrobatisch googelwerk zien, waar Hans Klok jaloers op kan zijn.
Het is mij een raadsel hoe ze die “schuiven” weer uit elkaar hebben kunnen krijgen.

Na afloop van dit setje was het tijd voor een gezonde lunch, dus u begrijpt vast wel dat de fricandellen en kroketten weer volop aanwezig waren.

Het laatste optreden was in het drukste deel van het centrum, een stukje voorbij het gemeentehuis, op een lekker plein met een hoop terrassen.
Hoe drukker het is, hoe lekkerder je speelt, dus hier gingen alle remmen compleet los. Geweldig om te zien hoe het publiek reageert, en hoe iedereen meedoet met de muziek. Ook hier een geslaagd optreden met heel veel sfeer neergezet, en voldaan gingen we genieten van een drankje, in afwachting van het optreden van de Blauhuster Dakkapel, en aansluitend de uitslag, wederom gepresenteerd door de wethouder.

Het optreden van “de Blauhuster” was een groot succes, en de sfeer was geweldig. Alle kapellen stonden om deze geweldige club heen, en er werd uit volle borst meegezongen door iedereen.

Na afloop van dit optreden was het dan zover : de uitslag werd bekendgemaakt.
Blijft op één of andere manier toch altijd een spannend moment…………….

3e plaats : de Putkapel
2e plaats : de Zwiebels
1e plaats : de Utlopers
Publieksprijs : de Zwiebels

Al met al een geweldig resultaat, waar we best trots op kunnen zijn.
Gezien de punten, een aantal 10en, 9ens en 8en, hebben we absoluut geen klagen, en weten ze nu ook in Sneek wie en wat “de Zwiebels” zijn.

Hierna werden we, onder het spelen van een paar ouderwetse knallers, teruggebracht naar de bus, door onze begeleiders Bennie en Henk.
Speciaal voor hun hebben we bij de bus nog even een stuk Countryset gedaan.
Nadat iedereen Bennie en Henk de handen hadden geschud gingen zij, en wij er vandoor.

Ook de terugweg was weer geweldig, dus al met al was het een gewoonweg een heerlijke dag.

Frans bedankt voor de heerlijke humoristische toespraken,
Arthur bedankt, voor het regelmatig onderbreken van deze toespraken,
waardoor ze nog humoristischer werden,
alle fans, vrienden en familieden die mee zijn gegaan, zelf naar Sneek kwamen, of al in Sneek waren, ook jullie wederom bedankt voor een fantastische “Zwiebeldag”.

Beelden op Sneek TV klik hier

1