Nieuwsoverzicht.
19 May 2014

- 50 jaar Fanfarenzug Neuhof


Tsja, waar zullen we beginnen ... het was al weer een tijdje geleden dat onze vrienden van Fanfarenzug Neuhof, die wij kennen van Bernkastel (wijnfeesten), ons
hadden benaderd of we wellicht bij hun jubileum (50 jaar) in 2014 konden optreden. Wij kennen deze vereniging al 20 jaar, zij komen om het jaar ook naar Bernkastel optreden en staan dan altijd op zaterdagavond vooraan bij het podium.

Destijds hebben we eea natuurlijk positief beantwoord, want wij hebben altijd wel
zin in een optreden in Duitsland.
Maar ja, vragen en toezeggen en het uiteindelijk doorgaan is een verschil, want de kosten zijn natuurlijk niet misselijk voor zo'n vereniging.
Een bus voor twee dagen, overnachting, eten en drinken voor twee dagen, dat gaat aardig in de papieren lopen.
Maar waar een wil is, is een weg en we konden met Fanfarezug Neuhof tot een overeenstemming komen.

Afgelopen weekend was het dan zover. Zo vertrokken we dus om 07.00 uit Loosduinen en via de halte Zoetermeer ging het richting Bad Sachsa in het prachtige gebied De Harz.

De reistijd werd nuttig gebruikt om weer ouderwets te genieten een een klein hapje en een bijhorend slokje ... je bent er nu eenmaal toch.
Ietwat verlaat aangekomen, door wegwerkzaamheden onderweg, werden we enthousiast ontvangen door de jubilerende vereniging.
Een warme maaltijd en een lekker koud biertje stond al smachtend op ons te wachten.

Het nabij gelegen Landal park had de jubilerende vereniging aangeboden om ons onderkomen te bieden.
Zo werden we gehuisvest in 4 vakantiewoningen, erg vervelend...... Omdat we nog een uurtje over hadden hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het ' Erlebnisbad' te bezoeken. Met zijn allen van de glijbaan, het bubbelbad en de dompelbaden.

Dit was een lekkere 'losmaker' voor alle spieren ...
Om 19.00 stipt stonden de taxi's al weer klaar om ons naar het feestterrein te brengen.
Het terrein bestond uit een grote feesttent en een aantal bier, worst, vis en kermiskramen, supergezellig!
Alvast lekker bijpraten met de Duitse vrienden en nog een klein broodje braatworst naar binnen werken.
Aan het eind van het concert van de Fanfarezug Neuhof speelden wij samen Sweet Caroline en het Kleine Cafe.
Daarna begonnen wij aan onze eerste set en toen, tsja ... je moet erbij zijn geweest om echt te snappen wat een feest het was. Vanaf de eerste tot en met laatste noot (de laatste set duurde 90 minuten...) was het een groot feest.
Ook maarkte het geen bal uit dat rond 01.30 uur het licht uitviel (stroomuitval) we speelden gewoon door en het publiek bleef op de stoelen en tafels staan dansen. Geimprovisserd, gelachen, gepiekt, gedronken, gedanst ... op het podium, in de zaal, op de banken, op de tafels ...
Het was een groot geel zwart feest, en zal dit nooit meer vergeten.
Met de taxi weer terug naar Landalpark en waar we nog een lekker afzakkertje hebben genomen.
Op een zeer christelijke tijd konden we opstaan om op zondagochtend weer richting het feestterrein te gaan.
Daar wachtte ons een lekker onltbijt, Runderrollade, aardappels en Rode Kool met uiteraard een koud biertje, Zum Wohl ...

Lekker een paar nummers gespeeld op het terrein bij de feesttent waar alle deelnemers zich hadden verzameld voor de optocht.
Wijzelf hadden een prachtige plek naast de route, uiteraard bij een bierstube.
Hier, voordat de optocht zou passeren een half uurtje gespeeld.
Nog een setje toen de optocht voorbij was en toen de optocht voor de 2e keer terugkwam, hebben we ons ons aangesloten bij de jubilerende vereniging om samen spelend naar het einde van de optocht te lopen.
Ook dit was weer een prachtige ervaring !!

Op het feestterrein nog van een lekker warme vette snack genoten en het was ondertussen tijd geworden om weer richting Loosduinen te gaan rijden.
Maar dat ging zomaar niet, we moesten ons nog even melden in de feesttent die op dat moment bomvol zat met publiek om naar de verschillende concerten te luisteren van de deelnemers van de optocht van die dag.
Met zijn allen naar voren, naar het podium, we werden nog even ruim in het zonnetje gezet, kregen een aantal worsten en wat plaatselijke "schnapps", en via een erehaag van de leden van de Fanfarezug liepen we ietwat beduusd terug naar de bus.
Wat een overweldigende reacties. Bij de bus werden we nog eens uitgezwaaid door onze vrienden en reden we met een lach en een traan weg van het feestterrein.
De gehele terugreis was weer met een hoop gekkigheid en een lekker afzakkertje (plaatselijk likeurtje) .....

Het meisje achter de receptie van het Landal Park bij vertrek : wat heb ik genoten van jullie gisterenavond, het was een superfeest.
Manager van Landal Park: Wat ben ik trots dat ik heb kunnen bijdragen aan jullie komst en wat een geweldig orkest zijn jullie.
Man langs de kant bij de optocht : Ik word heel stil van jullie, wat een sound. Voorzitter Fanfarezug Neuhof : jullie waren het mooiste cadeau van ons feest.
Wat een geweldige weekend hebben we samen beleefd.

Hopelijk zien we elkaar weer spoedig terug in Neuhof maar in ieder geval in September bij de wijnfeesten. .....
Ik hoop dat ik een beetje in staat ben geweest om iets te kunnen overbrengen van dit geweldige weekend. Fanfarezug Neuhof en de Zwiebels, BEDANKT!!

Arthur

1