Nieuwsoverzicht.
18 March 2014

- Optreden Afas Circustheater met Marianne Weber


De Zwiebels en Marianne Weber weer in het AFAS Circustheater......

Mijn collega’s wensen me veel succes als ik dinsdagmiddag 18 maart 2014 een paar uurtjes eerder weg ga.
Wat me ook vooral opvalt is in de reactie dat ze het bijzonder vinden dat ik mag optreden in het Circustheater.
Zelf, zonder blase of verwend over te willen komen, raak ik daar niet meer zo ondersteboven van.
Als je als Zwiebel 40 a 50 optredens per jaar doet en al redelijk wat heel bijzondere optredens hebt gedaan word ik daar niet zo heel nerveus meer van.
En dat vind ik wel een voordeel, ik kan me heel wat optredens herinneren in het verleden waar ik door de zenuwen en spanning niet veel mee krijg van het optreden zelf, laat staan lekker heb gespeeld.

Na vorig jaar, Alpe DhuZes het prachtige hoogtepunt, cd opname met Marianne Weber en optreden in het Circustheater staan we dit jaar weer op deze buhne!
’s-Middags verzamelen bij de Kleine Prom of even alvast vooraf een lekker biertje te nemen en dan rustig teruglopen naar het Circustheater.
Ditmaal was het 15.45 uur verzamelen en alle Zwiebels druppelen, zo direct uit hun werk binnen.
We konden onze spullen kwijt in de grote repetitiezaal waar gewoonlijk de cast van Sister Act zich opwarmt.
Alle kostuums en rekwisieten lagen dan ook gewoon in deze grote zaal. Nog even een paar rek- en strekoefeningen aan de barre bij de spiegel en wat vrije jazz op de piano, we zijn er klaar voor.

We moesten meedraaien met de doorloop van het avond programma : Django, Sieneke, Marianne en alle andere artiesten testen even het geluid en het samenspel. Wat vorig jaar ook al opviel is dat je op het podium bijna niets hoort van de zang en de band, enkel de drummer is te horen.

Er wordt tegenwoordig gespeeld zonder monitors op de buhne.
Alle muzikanten dragen "oortjes" zodat het op het podium eigenlijk muisstil is. Even wat aanwijzingen van de band en de regisseur, oefenen van opkomen door de zaal, timen van het nummer, en dan zit de generale repetitie er alweer op.
Dan terug naar de artiestenfoyer, waar we konden aanschuiven aan het lopend buffet.
Zo’n dag bestaat ook uit lang en veel wachten maar dat is zeker geen straf als we als "De Zwiebels" een beetje slap kunnen ouwehoeren en elkaar lekker even kunnen dollen.

Om 19.30 uur loopt de zaal vol en het publiek begint al mee te zingen met de achtergrondmuziek die te horen is bij binnenkomst, dat beloofd wat!!!!
Het is nadrukkelijk veel drukker als vorig jaar, het theater zit zo goed als vol, 1370 kaarten zijn er verkocht!
Rond 20.35 uur gaan we van de omkleedruimtes naar de ingang van de zaal. Nog 1 nummer en dan kunnen we.....................
Marianne kondigt ons weer geweldig aan en dan gaan we los.
Strakke inzet, de mensen gaan staan en ik loop tussen een haag van mensen richting het podium.
Ik weet dat er veel mensen waren en zie er ook veel maar door het overweldigende effect heb ik geen idee wie ik eigenlijk allemaal heb gezien als we opkomen.
Hup, het podium op, doorgaan met het nummer en dat vliegt voorbij. Het publiek klapt en danst enthousiast mee.
Maar we zijn nog niet klaar, natuurlijk spelen we ook samen met Marianne ‘Jouw Lach’. Ook dit nummer wordt goed ontvangen door het publiek en er ontstaat een geweldige sfeer in het theater.

Binnen no-time is ook dit nummer weer ten einde en verdwijnen we in de coulissen. Tuurlijk nog even napraten, op de foto met de echte (!) artiesten, veel bedankjes van de crew, regisseur en band, een paar goud gele jongens ... Ja, het was weer een bijzonder en ontzettend leuk optreden.


Zwiebels bedankt!
Arthur
1