Nieuwsoverzicht.
5 March 2014

- Carnaval 2014


Carnaval 2014 begon voor de Zwiebels dit jaar op 22 Februari en tijdens de Carnaval hebben we 7 optredens gedaan. Het 1e optreden was bij de Tunnelklossers in Wassenaar.
’s Middags was daar de kinderoptocht en ’s avonds het ‘groot’ carnaval. Beide optredens waren druk bezocht, en zowel ’s middags als ’s avonds zat de sfeer er goed in.

Op Zaterdag 1 Maart waren we ’s middags en ’s avonds te gast bij de Damzwabbers in Leidschendam.
Rond 14 uur verzamelden we bij de sluisjes om samen met de Blaasbalgen, en de DJ het middagprogramma te vullen.
Dat lukte best, het was een gezellige boel,en in de pauze nog even een heerlijk setje gespeeld in ‘Taveerne de Oude Sluis’, wat spontaan werd beloond met een kratje Hertog Jan.
’s avonds gingen we om 21.00 uur van start in een overvol Pitch en Put, waar we wederom samen met de DJ de avond goed gevuld hebben.
De dansvloer is geen seconde leeg geweest, en tijdens de optredens werd er van begin tot eind polonaise gelopen.
Als afsluiting van deze heerlijke avond hebben we My Way gespeeld, terwijl we gezamenlijk zo’n beetje de dansvloer insloten.
Super om te zien dat dit zo aansloeg, en ook de reactie’s achteraf waren zeer positief.

Zondag 2 Maart verzamelden we om 10.00 uur in Noordwijkerhout voor het ‘Fruhshoppen’ bij CV de Keiebijters.
Zoals altijd was ook nu de hele zaal weer massaal gevuld, en zat de sfeer er goed in. Ook met de muziek zat het wel goed, er werden door de aanwezige kapellen lekkere sets gemaakt van 20 minuten, en het publiek wist dit enorm te waarderen en deed spontaan met alles mee.

Maandag 3 Maart waren we wederom te gast bij de Damzwabbers, ditmaal in de Lytsche Dam op de Damlaan.
Het was de laatste carnavalsavond voor de Damzwabbers en dat moest uiteraard goed gevierd worden.
En als er wat te vieren valt, kan je de Zwiebels best hebben, wederom polonaise’s van begin tot eind, kortom een geweldige avond, en een bijzondere afsluiting voor de Damzwabbers.

Dinsdag 4 Maart, waren we op uitnodiging van de Roodneuzen uit Utrecht, te gast in Kruikenstad (Tilburg) Rond 13.00 uur arriveerden we en na het omkleden gingen we spelend naar Café de Slijterij waar we werden opgewacht door onze vrienden van de Roodneuzen. Na een gezamenlijk drankje hebben we rond 14.30 de eerste set gespeeld, en ja hoor, alles zat er nog steeds ‘op en aan’. Het was mooi weer, genoeg publiek en de sfeer was geweldig, en dat speelt altijd net ff lekkerder. Verdeelt over diverse cafe’s hebben we 4 setjes gespeeld en toen gingen we genieten van een lekker hapje eten bij ‘the Talk’.

Een lekker huisgemaakt soepje, gevolgd door een lekkere schnitzel met friet of een flink bord hutspot, alles ging erin als zoete koek. Als afsluiting nog een lekker bakje koffie, en we konden er weer tegenaan. Om 20.30 speelden we weer in een overvol Café de Slijterij, waar inmiddels diverse orkesten binnengekomen waren. Het is toch wel heel goed vertoeven in een overvol en gezellig cafe, waar je continue van verschillende kapellen kan en mag genieten. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten was het 23.00 uur en stonden we weer op het podium voor de laatste set. We hebben nog even flink gas gegeven, en als afsluiter hebben we samen met de Roodneuzen gespeeld. Hierna gingen de Roodneuzen hun laatste set maken en dat was het einde van Carnaval 2014.
Rond 00.30 hebben we afscheid genomen van iedereen en vertrokken we naar de bus, die ons wederom netjes en veilig thuis afleverde. Carnaval 2014 was voor ons grandioos, we hebben heerlijk gespeeld, we hebben het super gezellig gehad, en we willen iedereen bedanken die hieraan meegeholpen heeft. Ook een woord van dank aan onze fans die er elke keer weer bijwaren, of het nou in Noordwijkerhout of Tilburg was, elke keer waren ze present, helemaal top. Tot snel maar weer !!!

1