Nieuwsoverzicht.
8 February 2014

- 44 Jarig jubileum CV de Ooiepieren


Zaterdag 8 Februari waren we te gast bij het 44 jarig jubileum van onze bevriende Carnavals vereniging de Ooiepieren.

Sinds jaar en dag is deze Haagse Stadscarnavalsvereniging een begrip in de Nederlandse Carnavalswereld.
44 jaar lang organiseerde men het Kreesiebal, een waar festijn waar ’s middags jaarlijks vele verstandelijk gehandicapten de ‘dag’ van hun leven hadden, en waar ’s avonds vele carnavalsverenigingen de Kreesiedentie bezochten.
Het was op dit soort avonden geen uitzondering als er 500-600 man binnen was, en dat zegt toch wel wat.
Vanuit het gehele land werd dit spektakel bezocht en overal wist men wel iets over dit evenement.
Verder organiseerde ‘de Ooiepieren’ talloze andere activiteiten, waaronder bezoeken aan diverse bejaardentehuizen, waarbij de Zwiebels steeds weer voor de vrolijke ’noot’ zorgden.
Zaterdag 8 Februari waren we te gast bij het 44 jarig jubileum van onze bevriende Carnavals vereniging de Ooiepieren. Zoals bij vele andere verenigingen hebben ook de Ooiepieren de laatste jaren te maken gehad met het verlies van leden, en een gebrek aan nieuwe ‘aanwas’.
Hierdoor werd het organiseren van grote evenementen steeds moeilijker, en moest er simpelweg te veel gedaan worden door te weinig mensen, en dat houdt helaas niemand vol.
De beslissing zal onvoorstelbaar moeilijk zijn geweest, maar werd ondanks dat wel genomen : Na 44 jaar maken we met een mooie slotavond een eind aan deze festiviteiten.
En een mooie slotavond was het absoluut, van het begin tot het eind, een volle zaal, een polonaise die van ongeveer 20.30 tot 00.30 duurde …………….
Zo heel even werd dit feestgedruis onderbroken vanwege de hierbij behorende plichtplegingen, maar telkens was er hierna meteen weer dat ‘grote feest’.
Emotioneel was het aftreden van ‘de raad’.
Deze mensen hebben jarenlang hart en ziel in de club gestoken, en ja, dan is het absoluut even ‘slikken’ op zo’n moment. Samen met de Prometoeters, de DJ, de Zwiebels en de overige carnavalsverenigingen hebben de Ooipieren er een geweldig en waardig afscheidsfeest van gemaakt, en onder de klanken van ‘zwaaien en zwieren’ werd gezamenlijk de laatste polonaise gelopen en het feest beëindigt.

De Zwiebels willen bij deze de Ooiepieren nogmaals bedanken voor de jarenlange gezellige, vrolijke en eerlijke samenwerking, en we hopen jullie zo snel mogelijk, zij het in een andere vorm, weer terug te zien. Zaterdag 8 Februari waren we te gast bij het 44 jarig jubileum van onze bevriende Carnavals vereniging de Ooiepieren.

1