Nieuwsoverzicht.
25 January 2014

- Kakofonie Reeuwijk


Zaterdag 25 Januari waren we te gast bij de Kakofonie in Reeuwijk, een jaarlijks terugkerend festival waar gestreden wordt om de Kakonoon…………… een of ander multimuziekinstrument .........................


Kortom, een festival waar het draait om sfeer, gezelligheid en lol, veel lol.
Die lol was al ruim voor de Kakofonie aanwezig, want via diverse social media bestookten de heeren van de Zwiebels en de Heeren van Plezier elkaar vooraf al met de meest geweldig plaatjes, en dit liep uiteen van een gele waterbus, tot aan een paard met een paars ‘Roy Donders’ huispak aan………
Volop voorpret dus, en die voorpret heeft zich op de avond voortgezet in pret, lol, gezelligheid, EN vooral respect. Iedere kapel deed daar zijn kunstje en het is mooi om te zien dat iedere andere kapel met plezier kijkt en luisterd en overal bij mee doet.

Rond 20.30 waren we aan de beurt voor het 1e setje, en die was meteen raak, de nieuwe medley van Hazes hakt er aardig in, en je ziet het publiek hier enthousiast op reageren.
Verder in deze set een paar onvervalste feest krakers, en onze nieuwe "Little Green Bag", een heerlijk nummer met alles erop en eraan.
Na dit setje konden we weer lekker genieten van alle andere kapellen, waaronder de Haagse Heeren van Plezier, en ja plezier hebben ze wel met zijn allen.
Dit gelegenheidsorkest wat bestaat uit leden en oud leden van Sint Jacob en Kap Nah, komt eens in de zoveel tijd bij elkaar, repeteert een keer en maken dan hun feestje. We hebben er weer van genoten mannen, geweldig !

Rond 23.10 gingen we op voor onze 2e set waarbij Showmaster Ivo een bijzonder optreden had. Hij ging als zwerver vooruit om ons setje te ‘openen’ en dat ging hem zeer goed af, top Ivo !!
Hierna kwamen we vanuit de zaal opgemacheerd naar het podium, en ja dat doet wel wat……zeker als voorzitter Frans Rietbroek de tamboermaitre is verkleed als travestiet…………….geweldig Frans.
Ook verder in de set was er een prominente rol voor Frans, en deed hij het ook als cowboy weer geweldig, (cowboy)hoedje af hoor Frans !
Deze 2e set verliep ook heerlijk, al hebben we dankzij de organisatie iets korter gespeeld dan de planning was, het zij zo, 1 ding is zeker, we hebben in ieder geval de langste polonaise op de vloer gekregen !!

Hierna gezamenlijk nog even lekker genoten van alle andere kapellen tot aan de prijsuitreiking.
De Kakofoon werd gewonnen door Bar Gebeure, en mag dus een jaartje in Dordrecht verblijven.

Al met al een hele geslaagde avond waarbij onze dank uitgaat naar de organisatie, alle meegereisde fans, die er toch altijd maar weer bij zijn, alle overige vrienden en bekenden, en de leden van Bar Gebeure, de Blaaskaken, de Boarze Piepers, de Brulkikkers, de Drumgabbers, de Goudsche Glazen, Haagsuh Bluf, de Heeren van Plezier, Ladder(s)zat, de Merweboertjes, de Muggenblazers, de Waaghalzen en WildeBRAZZ.
1