Nieuwsoverzicht.
11 January 2014

- Serenade Drumfanfare Duindorp


Op 11 Januari 1949 werd de Drumfanfare Duindorp Scheveningen opgericht, en op Zaterdag 11 Januari 2014, 65 jaar later was er dus reden voor een feestje.

En als er een feestje is, zijn de Zwiebels present, en die proberen er dan meestal weer een groter feestje van te maken. Gezien het feit dat meerdere leden van de Zwiebels zeer lang (ruim 30 jaar) bij Drumfanfare Duindorp gespeeld hebben, en sommigen er nog steeds spelen, krijgt zo'n optreden dan toch altijd een speciale betekenis.
Ondanks het feit dat pas 1 week vantevoren het idee opkwam om te gaan spelen, was de band zo goed als compleet en konden we gewoon 'ons kunstje' doen !!!Nou wil het toeval dat Ronald Arkesteijn (wie kent hem niet) tegenwoordig instructie geeft bij Duindorp, en een bekwaam trompettist is. Het volgende toeval wil dat Marc Spaans, al jaren de (zeer gedreven) voorzitter van Duindorp, ook trompettist is .............. dus wat doe je dan als 'Zwiebel' ????  Uhm Ronald en Marc, spelen jullie gezellig even mee ????? Verder was Martin de Groot bereid om de bekkens te doen.   Zo gezegd zo gedaan, en om precies 22.00 uur gingen we spelend het feestpaleis in. De stemming zat er meteen in en er werd gesprongen, gedanst en uit volle borst meegezongen. Kortom, we hebben een heerlijk setje gespeeld, en hier en daar nog wat verzoek nummers gedaan. Het geeft toch nog steeds een enorme 'kick' als je iedereen mee ziet deinen en zingen. Na een kleine pauze gingen we op voor het 2e setje, en lieten we onze 'invallers' zo hier en daar ook een stukje solo spelen, en dat maakt het voor iedereen altijd weer wat leuker. De grootste solo was waarschijnlijk voor Martin de Groot die er lustig op los knalde met de bekkens.
We kunnen met een gerust hart zeggen dat dit een heel dankbaar optreden was, en hebben enorm veel positieve reactie's en bedankjes mogen ontvangen. Drumfanfare Duindorp, we hebben het graag gedaan, en hopen dat jullie er nog 65 jaar achteraan plakken !!!  Ronald, Marc en Martin, bedankt dat jullie mee wilden doen, het was leuk !!
1